Gingham Family

Клітинка віши - відомий текстильний принт, який у всіх асоціюється з стилем кантрі та провансом. Принт розроблений в 1850 році в місті Віши. Це некрупна клітинка, як правило, двох кольорів, одним з яких є білий. В англомовних країнах її називають Gingham. Червоно-білий - то взагалі найкласична класика.

Тож невеличку колекції одягу з такої клітинки почну показувати саме з цього класичного поєднання білого та червоного. Дитяча спідничка пошита за викрійкою №149 з журналу Burda 5/2012. Така ж модель є під номером 635 в Burda Kids 1/2014. При чому в журналі пропонується те саме забарвлення. Спідничца містить чимало дрібних деталей, що однозначно прикрашають її. На фото не дуже видно, однак спідниця подвійна, нижній шар - білий батист з пишною оборкою з мереживом. Єдиний недолік запропонованого журналом та повтореного мною варіанту є застібка-блискавка. Все ж таки дитячі речі краще робити на резинці.

З маминими спідницями все простіше. Одна на зборці, інша - зі складками, з планкою для гудзиків обидві. Тканина трохи інша, "доросліша", темніша та з більш крупною клітинкою.

В дитячому образі також використана туніка, пошита за викрійкою №145 з журналу Burda 5/2012. Від себе тільки додала мереживо на кокетку, а також гудзики в клітинку віши та бантик, поєднавши ці речі в гармонійний комплект, такі випадкові співпадіння завжди найкращі.