Crossroads Quilt Along

В продовження теми поточних процесів покажу ще один, річний проект - Crossroads Quilt Along. Проект організований магазином Fat Quater Shop за участю Joanna Figueora, яка є дизайнером як тканин, так і самого квілту.

В минулому році приймала участь в аналогічному проекті Snapshots Quilt Along. Результат перевершив всі очікування, тому без особливих вагань почала шити новий квілт.

Під час шиття "фотографічного" квілту стало зрозуміло, що добре, коли є один процес, організований та продуманий до дрібниць. Але в цьому році я пішла ще далі, не переймалась навіть вибором тканин, а замовила ті, які були запропоновані дизайнером. Зручність в тому, що в наборі одні тканини - четвертина ярда, але є й третини, половини та по кілька ярдів. Тож не доводиться переплачувати за непотрібні кольори з наборів або ж купляти зайвий метраж.

Crossroads Qilt Along розраховано на 8 місяців. Щомісяця викладається детальна інструкція до пошиття чергового блоку. Всього є 6 видів блоків. Перший з них - ось такий будиночок. Думаю, цей блок буде улюбленим не лише у мене.

Колекція тканин Strawberry Fields Revisited в цілому подобається дуже, хоча окремі тканини я би особисто не вибрала. Однак, давно зрозуміла, що краса та цілісність готового квілту не залежить від кожної окремої тканини, а лише від їх сукупності. Тому раджу все ж таки купувати та шити з тканин однієї колекції, які завжди ув'язані між собою, та практично в будь-якому поєднані дають гарний результат.

Інструція до наступного блоку виходить 15 березня. Фотографувати кожний блок окремо я, звісно, не буду. Тож сподіваюсь, що за 8-9 місяців в блозі будуть фото вже готової роботи.

І ще інформація для тих, хто планує шити цей квілт. Дизайн є безкоштовним, але кожен може заплатити за нього стільки, сільки вважає за потрібне. Всі зібрані кошти йдуть на користь організації, яка опікується дітьми, що народились передчасно.